UNESCO-Japán díj a fenntartható fejlődésre nevelésért 2018.

2018. február 6.

HU: A fenntartható fejlődésre nevelésért létrehozott UNESCO-Japán díjat idén negyedik alkalommal hirdették meg, melyre Magyarországról is várják a pályázatokat. A részletes feltételek alább olvashatók.

EN: The UNESCO-Japan Prize on ESD is announced for the fourth time this year, as it was awarded for the first time by the Director-General of UNESCO in November 2015. More information: http://en.unesco.org/prize-esd.

A díjat az UNESCO Végrehajtó Tanácsa 195. ülésének döntése alapján hozták létre, és 2015 novemberében adták át első alkalommal a kiválasztott 3 díjazott részére. A japán kormány által finanszírozott, évenként átadásra kerülő díj egyének, szervezetek és intézmények fenntartható fejlődésre neveléssel kapcsolatos projektjének vagy programjának kimagasló hozzájárulását kívánja honorálni és bemutatni. A program keretében évente 3 díjat adnak át, díjazottanként 50 000 USD jutalommal, valamint a nyerteseket felkérik, hogy csatlakozzanak a Fenntartható Fejlődésre Nevelés Globális Cselekvési Program Partneri Hálózataiba az UNESCO-val való hosszú távú együttműködés érdekében. Az idei díjazottak bejelentésére 2018 utolsó negyedévében kerül sor. További információk a https://en.unesco.org/prize-esd oldalon érhetők el.

Jelentkezés: az angol nyelven kitöltött formanyomtatványt, a szükséges csatolandó dokumentumokat és az angol nyelvű támogató levelet 2018. február 15-ig várjaaz UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága elektronikus úton az info@unesco.hu e-mail címre és papír alapon a 1054 Budapest, Akadémia u. 3. címre.