Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Friss arculattal nyitja kapuit a Zeneakadémia

2013. szeptember 29.

A Metropol Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a 2013. október 22-én megnyíló Liszt Ferenc téri zenepalotában létrejövő koncertközpont új arculatáról szeptember 26-án jelentetett meg cikket.

„Az arculattervezés egyben identitásmegjelölést is jelent" –  mondta Szabó Stein Imre kommunikációs és médiatartalom-fejlesztési igazgató, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a bő évszázados palota és a közel száznegyven éves egyetem egységben működik októbertől, ilyen koncepcióra pedig nem nagyon van példa máshol a világon. „Erős arculattal kellett ezt az identitást és az új helyzetet megrajzolni, a patina és a progresszió közt feszülő ívben láttuk ennek egyetlen lehetőségét" – mondta. Az Zeneakadémia 106 éves épületének megnyitójáról, az új honlapról, koncertek közvetítését szolgáló multimédiás aloldalról is szóló cikket a Metropol honlapján olvashatják.