Gitárfesztivál a Zeneakadémián

2015. november 17.

December 4-6. között ad helyszínt a Liszt Ferenc téri zenepalota a Leo Brouwer kubai zeneszerző tiszteletére megrendezett I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválnak.

Világhírű gitárművészek érkeznek december elején a Zeneakadémiára, az I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválra, melynek fókuszában Leo Brouwer MIDEM-díjas kubai zeneszerző, a UNESCO zenei nagykövetének művei állnak majd. A különleges koncertsorozat mellett mesterkurzust is adnak a vendégművészek, akik részben a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatóiból álló Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével szólaltatják majd meg a kubai zeneszerző műveit. Az I. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny vendége lesz Costas Cotsiolis görög-  valamint Ricardo Gallén spanyol gitárművész, mindketten szólóestet is adnak.
 


Az I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál kiemelt vendége, Leo Brouwer a kubai forradalom idején nőtt fel, Castro rezsimje alatt művészetével igyekezett egyensúlyt teremteni a politikai vezetés és a kubai nép között. A ma már világhírű, MIDEM-díjas kubai zeneszerző, karmester és gitárművész, a UNESCO zenei nagykövete, aki magát úgy nevezi, „ az egyik kölyök a klubban”, hiszen Herbert von Karajan, Isaac Stern, Joan Sutherland, Yehudi Menuhin és Ravi Shankar mellett a Unesco Tiszteletbeli Tagjává is választották.

A Gitárfesztiválról minden további információ megtalálható a Fesztivál honlapján.

Címkék