Május 16. A fény nemzetközi napja

2018. március 27.

A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően az UNESCO Általános Konferenciája 39. ülésszakán született döntés értelmében 2018-tól május 16-án ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját.

A nemzetközi nap lehetőséget teremt arra, hogy évről-évre ezen a napon középpontba kerüljön a fényhez kötődő tudományterületek, a fényalapú technológiák mindennapi életünkben betöltött központi szerepe. A fény az élet számos területén megjelenik, beleértve például a tudományt, a kultúrát, a művészetet, az oktatást, a kommunikációt és a fenntartható fejlődést is. A nemzetközi nap ünneplése új „hidakat” képezhet ezen területek között, valamint elősegítheti kapcsolatok épülését a tudósok, döntéshozók, ipari vezetők, nem kormányzati szervezetek és az emberek között.

A szervezet világszerte arra buzdít, hogy minél többen csatlakozzanak saját rendezvénnyel május 16-án a fény ünnepléséhez.

A fény nemzetközi napjának központi honlapja a https://www.lightday.org/, ahol számtalan érdekes információval találkozhatnak az érdeklődők.

dhfg hdfghdfghdfgh

 

Es a gyasz hirdetes:

Valaki meghalt

elt: ettol - eddig

es ezt csinalta: