Máris óriási érdeklődés övezi az Összkiadás élőben sorozat 2018 tavaszi előadásait

2018. április 12.

Az Összkiadás élőben 2018 tavaszi hangversenyein Mozart összes hegedűművét hallhatják az érdeklődők Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész tolmácsolásában. A világhírű zenész már harmadszorra vállalja a Zeneakadémia népszerű sorozatának főszerepét.

Milyen tapasztalatokat szerzett az Összkiadás élőben sorozat 2015 és 2016-os koncertjein, és mire számíthat a közönség ebben az évben?

Az Összkiadás élőben sorozatban azt szeretem, hogy a szerzővel közösen járhatok be egy utat. Először Beethoven hegedű-zongora szonátáit, majd Bach Partitáit mutattam be, előbbit Würtz Klára zongoraművésznővel. A Mozart sorozatban öt hegedűversenyt, három szólóművet és Szűcs Máté brácsaművésszel kiegészülve az ismert Esz-dúr sinfonia concertantét hallhatja a közönség. Amikor 2016-ban Mozart összes hegedűversenyének CD felvételét csináltuk, azt mondtam magamban, hogy ezt most évekig nem szeretném megismételni, mert ez hatalmas energia-befektetés és erőfeszítés. Ahhoz képest most megint itt vagyok, nem véletlenül. Izgalmas lesz a próbafolyamat, hiszen még nem ismerem a Prágai Filharmonikusokat. Szűcs Mátéval, aki partnerem a Sinfonia Concertante-ban már csak itt próbálunk majd, közvetlenül a koncert előtt. Szűkös és erőltetett lesz a felkészülési időszak, de kihívásként tekintek rá, sőt, egy újabb esélyként, hogy jobban megismerhessem W. A. Mozartot.

 
Fotó: Zeneakadémia / Adrián Zoltán
 

 

A Baráti Kristóffal készült nagy interjú a Zeneakadémia hamarosan megjelenő koncertmagazinjában olvasható.

További információk

 
Fotó: Zeneakadémia / Adrián Zoltán