Marton Éva Opera Stúdió

2018. április 26.

Intenzív mesterkurzus a világhírű szopránnal, középpontban idén Puccini Turandot című operája. Időpont: 2018. október 8-26.

 

 
Marton Éva Turandotként. 1985, San Francisco.
 

Dr. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora kérte fel Marton Éva operaénekest, az egyetem professzor emeritusát a Zeneakadémia szervezésében megvalósuló Marton Éva Nemzetközi Opera Stúdió vezetésére.

A posztgraduális kurzust első ízben 2018. október 8–26 között tartják hét aktív és hét passzív hallgató részvételével, akiket személyesen Marton Éva választ ki. Az egyedülálló képzésre a legendás operaénekesnő elsősorban mesterszakot végzett vagy fiatal, pályakezdő operaénekesek jelentkezésére számít. A jelentkezés menetéről bővebb információ itt olvasható.

Giacomo Puccini születésének 160. évfordulója előtt tisztelegve a Stúdió az olasz operaszerző műveit helyezi a középpontba. A Turandot címszerepének leghitelesebb alakítójaként számon tartott Marton Éva művésznő az opera bármelyik szerepének megformálására várja a jelentkezőket három hetes, szakmai fejlődést biztosító kurzusára.

A mesterkurzus hivatalos jelentkezési lapja innen tölthető le.

 
Marton Éva tanít