A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

Megújul a Zeneakadémia arculata

2013. szeptember 26.

A "Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten" című nagyszabású fejlesztési projekt záróakkordjaként a Liszt Ferenc téri zenepalota mellett megújul a Zeneakadémia arculata is.

"Minket Liszt Ferenc alapított, a múltunkban szerepel Bartók, Kodály és Ligeti. Kell ennél több? Kell! A múlt mellett az innováció is fontos, így ennek kettőssége jellemzi a megújulásunkat" - mondta el Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az új arculatot bemutató zűk körű sajtótájékoztatón. A Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató vezetésével kidolgozott új arculat - logó, irodai, illetve más intézményi termékek -, továbbá kiadványok, plakátok és hirdetések a Zeneakadémia új, kettős arculatát is reprezentálják.
 
zeneakadémia plakát 2013
 
A Liszt Ferenc téri főépület újranyitásától nemcsak mint patinás zeneművészeti egyetem, hanem mint önálló koncertközpont is működik a Zeneakadémia, s az oktatási közegből a nagyközönség elé lépő intézmény kettős, de mégis egy tőről fakadó identitását az új arculat hivatott bemutatni. A 2013. tavaszán megkezdődött munka gyümölcsét szeptember 24-én elsőként a Zeneakadémia szenátusa ismerhette meg, másnap pedig szakmai újságírók tekinthettek be a kulisszák mögé. Az eseményről és az új arculatról számos médium beszámolt, mi a cikkek közül a Fidelio.hu, illetve KreatÍv Online gazdagon illusztrált, részletes elemzését ajánljuk olvasóink figyelmébe, amelyből Batta András szavait is idéztük. A kattintás előtt azonban még nézzük meg a logó születését videón:
 
 
A most beharangozott újdonságok bevezetése 2013 októberében indul. Az Egyetem polgárságát hamarosan itt, a zeneakademia.hu-n is részletesen tájékoztatjuk az arculatváltás menetéről, az új honlap élesítéséről, és az újrainduló koncertélettel kapcsolatos tudnivalókról.