Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

MMA-ösztöndíjat kapott a Zeneakadémia négy oktatója

2022. június 20.

Horváth Márton Levente, Szentpáli Roland, Virágh András Gábor és Pálfalvi Tamás is elnyerte a köztestület hároméves támogatását.

Döntés született a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2022 februárjában kiírt ösztöndíjpályázatáról. Mint ismeretes, a köztestület átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg 2018-ban, ennek részeként, a három-hároméves ösztöndíjprogram részeként a költségvetéséhez rendelt forrásból 2022. szeptember elsejétől ismét 100 új ösztöndíj kiadása történik meg fiatal és középgenerációs művészeknek.

Köztük van a Zeneakadémia három tanára és egy diákja: Horváth Márton Levente orgonaművész és zeneszerző, az Egyházzene Tanszék, Szentpáli Roland tubaművész, a Fúvós Tanszék, valamint Virágh András Gábor orgonaművész és zeneszerző, a Zeneelméleti Tanszék oktatója, valamint Pálfalvi Tamás trombitaművész, DLA-hallgató, a Fúvós Tanszék oktatója.

 

Szentpáli Roland, Pálfalvi Tamás, Virágh András Gábor és Horváth Márton Levente

 

A tíztagú döntőbizottságot az MMA elnöke, valamint az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Vashegyi György (a bizottság elnöke), továbbá Haris László, Kékedi László, Dr. Kovács István, Rátóti Zoltán, Dr. Solymosi-Tari Emőke, Stefanovits Péter, Szenes István, Ternovszky Béla, Tóth Péter, Turi Attila. A grémium a támogatásra érdemes munkákat külső szakértőkkel együttműködésben bírálták el.

A Magyar Művészeti Akadémia 2022–2025. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram nyertes pályázóinak névsora megtalálható az ösztöndíjat kezelő MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) honlapján.