Az ízlés valaminek a tagadása. A zseni állít, mindig csak állít.

Liszt Ferenc

Újabb ösztöndíj-pályázatok

2013. szeptember 10.

Az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány hangszerhasználatra, a Campus Hungary részképzésre és tanulmányutakra, az UNESCO-Aschberg Nemzetközi Művészeti Ösztöndíjak és a DAAD pedig külföldi képzésekre és kutatói ösztöndíjakra hirdetett meg pályázatot.

Az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány tehetséges fiatal magyar klasszikus gitárosok részére írt ki pályázatot, egy éves hangszerhasználatra. A pályázatra 2013. szeptember 30-ig lehet jelentkezni, célja pedig, hogy tehetséges, de anyagilag hátrányos helyzetben élő magyar fiatalokat mesterhangszerhez jutasson.
 
A Campus Hungary ösztöndíjprogram keretén belül féléves részképzés pályázható, nem csak Erasmus országokba, hanem bármely olyan külföldi intézménybe, melyet a küldő intézmény jóváhagyott. A pályázatokat 2013. szeptember 3. és október 10. között lehet benyújtani. Lehet még jelentkezni rövid, egyéni tanulmányutakra, illetve legalább öt, legfeljebb harminc hallgató pályázhat csoportos tanulmányutakra is, melyeknek időtartama egy naptól négy hétig terjedhet. A tanulmányutakra szintén október 10-ig lehet pályázni.
 
Az UNESCO-Aschberg Nemzetközi Művészeti Ösztöndíjak keretén belül diplomával rendelkező, 25 és 35 év közötti zenészek jelentkezhetnek november 30-ig, a szenegáli Sobo Badéban 2014. március 15. és június 15. között rendezendő képzésre. A részvételhez francia nyelvtudás szükséges.
 
A Német Felsőoktatási Információ Központ (DAAD) Németországi kutatói ösztöndíj lehetőségeket hirdetett meg, művészeti felsőoktatásban dolgozó oktatók, illetve doktoranduszok és fiatal kutatók számára. Hallgatók számára pedig három, legfeljebb 12 napos tanulmányi útra adódik lehetőség.
 
A pályázatok részletes leírásai a fenti linkekre kattintva érhetők el, illetve további ösztöndíj lehetőségek olvashatók az tanulmányi hirdetőn.

Címkék