Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
Karosi Júlia és a Weiner Ensemble

2024. október 10. 19.00-21.00

Solti terem

Y generáció

Karosi Júlia és a Weiner Ensemble A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Schönberg 150

Schönberg: Pierrot lunaire, op. 21
Közreműködik: Karosi Júlia (ének)
SZÜNET
Schönberg: Ein Stelldichein (töredék)
Schönberg – Balogh Máté: 2. kamaraszimfónia, op. 38

Weiner Ensemble: Bán Máté, Sziroczák-Bán Annamária (fuvola), Pálfi Csaba (klarinét), Baksai Réka (hegedű), Balogh-Jámbor Janka (cselló), Dani Imre (zongora)

1874-ben, 150 éve született a 20. századi zene egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, zenei nevelője és gondolkodója: Arnold Schönberg. A modern és a kortárs zene iránt elkötelezett Weiner Ensemble tíz éve, 2014-ben Schönberg Pierrot lunaire című dalciklusának hangszerösszeállítását („Pierrot ensemble”) alapul véve jött létre. A korszakos jelentőségű darab nemcsak a nyugati zene kompozíciós gondolkodását állította új pályára, a vokális előadó-művészet történetére is felszabadító hatást gyakorolt. Manapság színészek, hegedűművészek és jazzénekesek – mint például Karosi Júlia – is nagy kedvvel vállalkoznak előadására. A Weiner Ensemble az elmúlt időszakban számos új művet, kifejezetten számukra írt átiratot és eredeti darabot mutatott be. A Solti teremben Schönberg 2. kamaraszimfóniájának kortárs átiratát az együttes „háziszerzőjének” is tekinthető Balogh Mátétól szólaltatják meg.

 

Vásároljon jegyet egyszerre több saját szervezésű hangversenyünkre!
  • 2 koncertre 10% engedményt,
  • 3 koncertre 15% engedményt,
  • 4 vagy több koncertre 20% engedményt adunk a vásárlás végösszegéből.
A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrálók további 5% kedvezményben részesülnek.

 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 900 Ft

Sorozat:

Y generáció

A sorozat további eseményei: