Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Amadinda Percussion Project

2024. november 3. 19.00-21.00

Solti terem

Itt és most

Amadinda Percussion Project A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Ligeti: Le Grand Macabre » Car Horn Prelude
Kerékfy Márton: Schlag-Spiele
Sáry László: Kotyogó kő egy korsóban
Ligeti: Continuum
Couperin – Dukay Barnabás: Le tic-toc-choc, ou Les maillotins
SZÜNET
Ligeti: Le Grand Macabre » Intermezzo
Fredrik Andersson: Loneliness of Santa Claus
Juhász Balázs: Jeladás
Messiaen: O sacrum convivium

Begyik Marcell, Biró Alex, Burcsik Dávid, Czilik Ede, Mohácsi Benjámin, Simon András, Siptár Bence, Veress Miklós (ütőhangszerek)
Rácz Zoltán (ütőhangszerek)

Miután az Amadinda Ütőegyüttes negyvenéves története során meghonosította a magyarországi klasszikus zenei életben az ütőhangszeres kultúrát és repertoárt, valamint körbekoncertezte a világot, életre hívta az Amadinda Percussion Projectet, amely intézményi kereteken kívül, de a Zeneakadémiával szoros együttműködésben vezeti be a legifjabb ütőhangszeres generációt a 20–21. századi ütős zenébe. A legújabb koncert fókuszában magyar szerzők állnak, a program pedig az elmúlt közel ötven év repertoárjából válogat. Ligeti Le grand macabre című, 1978-ban bemutatott operájának két, autódudákra írott részlete mellett elhangzik az eredetileg csembalóra komponált Continuum átirata, megszólal a Ligeti-kutatóként is ismert Kerékfy Márton négy ütőhangszeresre írott, Schlag-spiele című 2006-os darabja, Sáry László legendás, 1978-ban komponált, Kotyogó kő egy korsóban című műve, amely Steve Reich-etűdként fogant, de a magyar repetitív repertoár talán legtöbbet játszott alkotása lett, valamint Juhász Balázs óriási ütős apparátusra írott 2004-es szólókompozíciója, ez a posztmodern haláltánc. A klasszikus repertoárt Dukay Barnabás Couperin-átirata, a tüneményes Tic-toc choc képviseli, és egy fiatal kortárs ütőhangszeres szerző, a svéd Fredrik Andersson révén a 364 napon át magányos Mikulás alakját is megidézi a hangverseny, amely Olivier Messiaen legszebb kórustételei egyikének ütős átiratával zárul.

 

Vásároljon jegyet egyszerre több saját szervezésű hangversenyünkre!
  • 2 koncertre 10% engedményt,
  • 3 koncertre 15% engedményt,
  • 4 vagy több koncertre 20% engedményt adunk a vásárlás végösszegéből.
A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrálók további 5% kedvezményben részesülnek.

 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 900 Ft

Sorozat:

Itt és most

A sorozat további eseményei:

2024. 10. 5
19:00
Itt és most

Metrum Ensemble

Arc és álarc – Kondor Ádám művei és Bach-átiratai

Solti terem